Pečená žabí stehýnka
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 18 dkg Žabí stehýnka
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 58.3 mg
 - Draslík 355.3 mg
 - Vláknina 5124 mg
 - Vitamín A 5124 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná stehýnka namočíme v mléce a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Připravená stehýnka orestujeme na pánvi na másle dozlatova (asi 5 minut), vyjmeme je a přendáme na talíř.
 - 
                                3
Na zbylé máslo na pánvi dáme nasekaný česnek, nasekané bylinky a krátce podusíme. Šťávu prolisujeme a nalijeme na stehýnka. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou, pokapanou octem a olejem.
 - 
                                4
Podáváme posolené s kolečky citronu.