Humr s máslovou omáčkou
Suroviny
- 25 g Šalotka
 - 1000 g Humr
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 50 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Estragon
 - 1 ks Citrony
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 803 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 294.5 mg
 - Draslík 857.7 mg
 - Vláknina 3043.8 mg
 - Vitamín A 3043.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s vodou, bílým vínem a octem zahříváme šalotky tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Potom oheň zmírníme, za stálého míchání přidáme kostičku másla a když se plně zapracuje, vložíme další. Tímto způsobem zpracujeme všechno máslo, následně hrnec odstavíme, vmícháme estragon, petrželku, sůl a pepř.
 - 
                                2
Humry dáme na 2 hodiny do ledničky, potom je velkým nožem podélně rozkrojíme a odstraníme nejedlé části. Potom je rozložíme na plech krunýřem dospod, pokapeme máslem a 5 - 7 minut grilujeme pod grilem v troubě předehřátým na velmi vysokou teplotu.
 - 
                                3
Grilované humry rozdělíme na talíře, přelijeme máslovou omáčkou, ozdobené klínky citronu a snítkami petrželky servírujeme.