Zelenina s citronovou zálivkou
Suroviny
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 ml Olej olivový
 - 20 ml Ocet vinný
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Ančovičky konzervované
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 97782 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 19.1 mg
 - Draslík 611.1 mg
 - Vláknina 9621.5 mg
 - Vitamín A 9621.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme semena a stopky. Grilujeme je, až začnou černat. Nakládaná rajčata nakrájíme na plátky. Čerstvá rajčata a papriky servírujeme na talíři s nasekanými ančovičkami, naloženými rajčaty, kapary, oříšky a plátky česneku.
 - 
                                2
Na zálivku smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a bylinky.