Makrely na hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 266.7 mg
 - Draslík 14.2 mg
 - Vláknina 155.8 mg
 - Vitamín A 155.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makrely vykucháme, hlavy ponecháme. Ryby omyjeme, osušíme a rozložíme do zapékací mísy tak, aby se nepřekrývaly.
 - 
                                2
Ve smetaně rozpustíme hořčici a přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Mírně osolíme, opepříme a nalijeme na ryby. Posypeme několika oříšky másla a dáme péci do horké trouby na 30 minut. Smetana se trochu vyvaří a vše se lehce zapeče.