Bílá omáčka k dušeným rybám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 111.6 mg
 - Vláknina 57.5 mg
 - Vitamín A 57.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, promícháme a 10 minut povaříme.
 - 
                                2
Odstavíme z ohně, přimícháme citronovou šťávu, zbylé máslo a sůl. Po rozpuštění másla omáčku prolisujeme.