Hruškový kompot ochucený vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 227 mg
 - Vláknina 13566.7 mg
 - Vitamín A 13566.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme středně velké a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Na chvíli je ponoříme do vody smíchané se šťávou vymačkanou z 1 citronu.
 - 
                                2
Poté hrušky rozdělíme i s vodou do sklenic, zasypeme cukrem, vanilkou a důkladně zavíčkujeme. Rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90°C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.