Polévka tykvová s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1814 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 1460.3 mg
 - Vláknina 14084.8 mg
 - Vitamín A 14084.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.6 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, dokud nezměkne. Přidáme nakrájený česnek, dýni, smažíme za stálého míchání 2 minuty.
 - 
                                2
Přidáme horký zeleninový vývar, 2 lžíce tymiánu, pomerančovou kůru a šťávu. Necháme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně nezměkne. Směs umixujeme v mixéru do hladka. Osolíme a opepříme. Směs dáme zpět do pánve, přidáme mléko. Ohříváme 4 minuty, ale již nevaříme.
 - 
                                3
Před podáváním posypeme polévku zbylým tymiánem. Můžeme podávat i s kostičkami chleba - kdo má rád.