Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 204 mg
 - Draslík 1133.9 mg
 - Vláknina 3699.3 mg
 - Vitamín A 3699.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej s máslem. Osmažíme je po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme pomerančovou šťávu, horkou vodu a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou sherry a kotlety dusíme doměkka.
 - 
                                2
Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, instantní jíšku a mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát kotlety.
 - 
                                3
Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.