Pečená kachna s nádivkou s pomeranči
Suroviny
- 200 g Játra drůbeží
 - 200 g Telecí plec
 - 30 g Sádlo vepřové škvařené
 - 220 ml Víno bílé
 - 300 ml Voda pitná
 - 50 ml Martell cognac
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kachna mražená
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pomeranče
 - 4 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1452 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 183 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 28.7 mg
 - Draslík 352.7 mg
 - Vláknina 5324.7 mg
 - Vitamín A 5324.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme nádivku. Mrkev jemně nastrouháme, telecí maso, játra a cibuli umeleme a v míse vše smícháme se sádlem, muškátovým oříškem, koňakem a nádivku osolíme dvěma špetkami soli.
 - 
                                2
Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu osolíme dvěma špetkami soli a opepříme vně i uvnitř, vnitřek kachny vyplníme nádivkou, přidáme oloupané pomeranče rozdělené na dílky a otvor zašijeme.
 - 
                                3
Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou a vínem, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.
 - 
                                4
Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem, vínem a vodou.
 - 
                                5
Upečenou kachnu vyjmeme a držíme ji na teple. Šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, poté podlijeme a alespoň čtvrt hodiny provaříme.