Krůta s rýží na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Brokolice
  • 450 g Krůtí maso
  • 25 g Olivy černé
  • 350 g Hnědá rýže
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 838.8 mg
  • Vláknina 10218 mg
  • Vitamín A 10218 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené krůtí maso a smažíme, dokud lehce nezhnědne. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme sůl, pepř a bobkový list. Přivedeme k varu a necháme mírně povařit cca 10 minut.

  • 2

    Do velkého hrnce dáme vařit vodu a povaříme růžičky brokolice cca 2 minuty pod pokličkou. Přidáme pokrájenou cuketu, přivedeme vodu k varu a tři minuty povaříme. Necháme v cedníku okapat a dáme stranou.

  • 3

    Oloupeme pomeranč a odstraníme bílá vlákna. Pokrájíme ho na kolečka, která přepůlíme.

  • 4

    Do pánve přidáme cuketu, brokolici, rýži a pokrájený pomeranč. Opatrně promícháme, osolíme, opepříme a prohříváme 4 minuty.

  • 5

    Rýži s krůtím masem rozdělíme na talíře, ozdobíme černými olivami a podáváme.

Komentáře k receptu