Vepřová krkovička na medu
Suroviny
- 250 ml Med včelí
 - 125 ml Ořechy vlašské
 - 125 ml Olej rostlinný
 - 125 ml Pomerančová šťáva
 - 250 ml Bujón natur kuřecí
 - 2 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
 - 1 ks Pomeranče
 - 2 dl Voda pitná
 - 2 kg Vepřová krkovička
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 107.8 mg
 - Vláknina 2337.5 mg
 - Vitamín A 2337.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso potřeme marinádou, kterou jsme si připravili z 1/2 šálku medu, 1/2 šálku rostlinného oleje, 1/2 šálku pomerančové šťávy, necháme odležet 1-2 hodiny v chladu. Po uplynutí doby vložíme maso na pekáč, osolíme a pečeme za občasného podlévání vodou v troubě na 170°C do doby, kdy z masa nebude při propíchnutí vytékat růžová až čirá šťáva. Doba pečení je přibližně 1 hodinu. Hotové, upečené maso ponecháme v troubě ještě 15 minut po jejím vypnutí, kdy si v této době připravíme omáčku z kuřecího vývaru, vinného octa, 1 lžíce medu, kukuřičného škrobu, 2 stroužků pomeranče a sekaných vlašských ořechů. Omáčku krátce povaříme. Jednotlivé porce masa pak poléváme touto omáčkou.