Vepřová krkovička v kedlubnách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 170.1 mg
 - Draslík 383.7 mg
 - Vláknina 7233.7 mg
 - Vitamín A 7233.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krkovici vykostíme, osolíme a opečeme bez podlévání vodou na sádle v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené maso nakrájíme na porce a vrátíme do vypečené šťávy.
 - 
                                2
Z kedluben seřízneme dřevnaté části, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mladé středové listy z kedluben opláchneme, drobně pokrájíme a přidáme ke kedlubnám. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Smícháme mouku s máslem, kedlubny zahustíme, přidáme cukr, muškátový květ a povaříme.
 - 
                                3
Na talíře položíme porce masa, na maso navršíme dušené kedlubny a přelijeme šťávou z pečení.