Filé z tresky na pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 888 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 75 mg
 - Draslík 436.4 mg
 - Vláknina 7986.5 mg
 - Vitamín A 7986.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vložíme porce tresky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou cibuli, bobkový list, sůl a zalijeme vroucí vodou asi dva prsty nad rybu. Vaříme na velmi mírném ohni 15 minut.
 - 
                                2
Zatím nastrouháme kůru z pomeranče, pomeranče oloupeme a jednotlivé dílky nakrájíme na silnější plátky. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pepř a kůru a prohřejeme, omáčka se nesmí vařit. Tresku vyjmeme z kastrolu, necháme okapat a osušíme. Podáváme porci tresky přelitou pomerančovou omáčkou a ozdobenou listy rukoly.