Panna cotta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 137.5 mg
 - Draslík 34.7 mg
 - Vláknina 3270 mg
 - Vitamín A 3270 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu společně s cukrem uvedeme k varu a povaříme 3 minuty.
 - 
                                2
Přidáme vanilkový extrakt.
 - 
                                3
Želatinu vsypeme na horkou smetanu, necháme minutu bobtnat a poté mícháme až do rozpuštění.
 - 
                                4
Připravenou směs nalijeme do 4 formiček o objemu 125ml, zakryjeme alobalem a necháme v chladničce vychladnou a ztuhnout.
 - 
                                5
Ztuhlou panna cottu vyklopíme z formičky pomocí utěrky namočené v horké vodě. Utěrku na chvíli obtočíme kolem formy.
 - 
                                6
Servírujeme s čerstvými jahodami, malinami a borůvkami.