Drobenkový koláč s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 65.6 mg
 - Vláknina 4177 mg
 - Vitamín A 4177 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Máslo rozpustíme v hrnku a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do vetší mísy vsypeme mouku, cukr a skořici, přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, směs prsty prohněteme a vytvoříme drobenku.
 - 
                                4
Dortovou formu vymažeme, dno posypeme částí připravené drobenky, na ni nasypeme borůvky a na ně zbylou drobenku.
 - 
                                5
Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má drobenka zlatavý nádech. Upečený koláč necháme před rozkrájením a podáváním zcela vychladnout.