Valašské haferové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1355 kcal
 - Sacharidy 209 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 175.9 mg
 - Draslík 400.2 mg
 - Vláknina 13700 mg
 - Vitamín A 13700 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí rozmícháme s krupicovým cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
V míse dobře promícháme mouku, vejce, špetku soli, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme vykynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec těsta dáme omyté, okapané borůvky (mohou být i oslazené cukrem), dobře zabalíme a necháme znovu kynout.
 - 
                                4
Vykynuté knedlíky opatrně vkládáme do vroucí mírně osolené vody a podle velikosti vaříme 10-12 minut. Během vaření každý knedlík obrátíme.
 - 
                                5
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich mohla uniknout pára a nesrazily se.
 - 
                                6
Při podávání knedlíky sypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přeléváme je rozpuštěným máslem.