Kynutý koláč s borůvkami a drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 54.8 mg
 - Draslík 167.8 mg
 - Vláknina 6060 mg
 - Vitamín A 6060 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme s cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
 - 
                                2
V misce z rozdrobeného droždí, cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
 - 
                                3
Do velké mísy dáme zbylou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme vykynutý kvásek, přilijeme zbylé mléko a 60 gramů rozpuštěného másla. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 30 minut v teple kynout.
 - 
                                4
V misce si z 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 sáčku cukru vanilkového a 120 g polohrubé mouky připravíme drobenku.
 - 
                                5
Plech vyložíme pečicím papírem, vykynuté těsto na něm vyválíme, posypeme borůvkami a drobenkou. Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.
 - 
                                6
Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.