Lázeňská omeleta s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 670.4 mg
 - Draslík 244.8 mg
 - Vláknina 4096 mg
 - Vitamín A 4096 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky z kompotu necháme okapat.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme žloutky a mouku.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené omeletové těsto, posypeme ho borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Upečenou omeletu rozdělíme na talíře, posypeme zbylým moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.
 - 
                                5
Šlehačku můžeme ještě mírně přelít kompotovou šťávou.