Borůvková omáčka zahuštěná jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 17.5 mg
 - Draslík 96.8 mg
 - Vláknina 6048 mg
 - Vitamín A 6048 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mléka a mouky v malém kastrůlku připravíme jíšku.
 - 
                                2
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v hrnci je promícháme s cukrem, máslem a dusíme.
 - 
                                3
Když borůvky změknou, zahustíme je jíškou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Teplou omáčku podáváme s omeletami nebo vdolky.