Džem z reveně a jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 220.5 mg
 - Vláknina 3800 mg
 - Vitamín A 3800 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme vidličkou. Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň.
 - 
                                2
Lusk, dřeň, ovoce a želírovací cukr vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 4 minuty, potom vyjmeme lusk.
 - 
                                3
Horkým džemem naplníme čisté sklenice, dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut. Necháme vychladnout.