Ovoce v citrusovém sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 203 mg
 - Vláknina 10705.9 mg
 - Vitamín A 10705.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovoce očistíme, omyjeme a upravíme na servírovací mísu. Cukr promícháme se 120 ml vody a zvolna zahříváme v kastrůlku. Občas zamícháme a když se cukr rozpustí, zvýšíme příkon tepla a povaříme asi 5 minut. Odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Po vychladnutí do sirupu vmícháme citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Ovoce na míse zakapeme sirupem a ozdobíme lístky máty. Před podáváním necháme asi 10 minut stát.
 - 
                                3
Dezert můžeme doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.