Jahodový koláč s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 191.5 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozšleháme mouku s máslem a polovinou cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a dáme na 30 minut do ledničky.
 - 
                                2
Po 30 minutách vyndáme těsto z ledničky, rozválíme ho, dáme do formy vyložené pečicím papírem a dáme na 30 minut do ledničky.
 - 
                                3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
 - 
                                4
Těsto vyndáme z ledničky a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
 - 
                                5
Mezitím smícháme jogurt se zbylým cukrem. Jahody omyjeme.
 - 
                                6
Vychladlý koláč potřeme jogurtem a poklademe jahodami.