Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 185.8 mg
 - Vláknina 6125 mg
 - Vitamín A 6125 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si jahodovou omáčku: očištěné a omyté jahody dáme do rendlíku, vidličkou je rozmačkáme a krátce, asi 1 minutu, povaříme. Na zahuštění přimícháme nastrouhaný perník. Přidáme cukr podle chuti a promícháme.
 - 
                                2
Do mísy dáme tvaroh, hrubou a polohrubou mouku, 1 vejce, 1 špetku soli a dobře vypracujeme těsto. Lžící těsto vykrajujeme a pomocí dlaní vytvoříme kulaté knedlíčky.
 - 
                                3
Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Knedlíčky pomalu vhazujeme, promícháme a pomalu vaříme asi 4–5 minut podle velikosti. Musí vyplavat na hladinu.
 - 
                                4
Knedlíčky rozdělíme na talíře, přeléváme je jahodovou omáčkou a podáváme.