Jahodový dezert s toastovým chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 618 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 118 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 620.6 mg
 - Vláknina 19400.4 mg
 - Vitamín A 19400.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 148 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací mísu nebo dezertní formu vyložíme fólií, na kterou urovnáme plátky toastového chleba bez kůrky.
 - 
                                2
Cukr s částí vody rozpustíme, přidáme 1/4 omytých, nakrájených jahod a povaříme asi 3 minuty.
 - 
                                3
Další 2/4 jahod nakrájíme na kousky a povaříme doměkka.
 - 
                                4
Vychladlým jahodovo-cukrovým sirupem pokapeme chléb ve formě a rozložíme na něj vychladlé, povařené jahody. Pokryjeme zbylým chlebem a vše zalijeme zbylým sirupem.
 - 
                                5
Formu přikryjeme fólií, zatížíme a necháme do druhého dne v chlaničce.
 - 
                                6
Zbylé jahody rozmixujeme, chvíli povaříme a prolisujeme.
 - 
                                7
Dezert podáváme s jahodovou omáčkou, ozdobený snítkou máty.