Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 341.5 mg
 - Draslík 117.5 mg
 - Vláknina 1620.1 mg
 - Vitamín A 1620.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou.