Kančí medailonky s jahodovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Jahody zahradní
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 30 g Cukr krupice
 - 600 g Kančí pečeně
 - 100 ml Džus pomerančový
 - 30 ml Marmeláda jahodová
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 30 ml Ocet vinný
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 167 mg
 - Draslík 749.9 mg
 - Vláknina 2229.6 mg
 - Vitamín A 2229.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Jahody omyjeme a rozpůlíme.
 - 
                                2
Zavařeninu smícháme s octem, smetanou, skořicí, cukrem a pomerančovou šťávou. Dáme vařit do zredukování poloviny tekutiny. Poté přilijeme vývar, přidáme zelený pepř a opět vaříme do vypaření poloviny tekutiny. Vsypeme jahody, krátce povaříme a odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Máslo rozpálíme a maso na něm opečeme z obou stran. Pečeme cca 3 minuty z každé strany. Poté servírujeme s omáčkou z jahod.