Bublanina s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 220.5 mg
 - Draslík 154.3 mg
 - Vláknina 2500 mg
 - Vitamín A 2500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
 - 
                                3
V míse smícháme mléko, zbytek krupicového cukru, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
 - 
                                4
Žáruvzdornou formu nebo pekáč vymažeme částí másla, vlijeme těsto, posypeme ho jahodami a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
 - 
                                5
Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.