Jahodové řezy s jogurtovým krémem
Suroviny
- 300 g Jahody zahradní
 - 20 g Cukr vanilka
 - 250 g Mouka bezlepková
 - 37 g Pudinkový prášek - jahodový
 - 20 g Ztužovač šlehačky
 - 250 g Cukr krystal
 - 250 ml Jogurt bílý
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 500 ml Voda pitná
 - 100 ml Sirup Monin - jahodový
 - 0.2 kávová lžička Soda jedlá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 10 polévková lžíce Voda pitná
 - 10 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 882 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 126 g
 - Cholesterol 265.7 mg
 - Draslík 240.2 mg
 - Vláknina 2400 mg
 - Vitamín A 2400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Korpus: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Žloutky s cukrem vymícháme do pěny a do této směsi vmícháme olej a vodu.
 - 
                                2
Potom do žloutkového roztoku vmícháme bezlepkovou mouku se sodou. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh. Těsto pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Upečený a vychladlý piškot prořízneme a promažeme jogurtovým krémem. Potom promazaný piškot vložíme do hlubokého pekáče, poklademe ho rozkrájenými jahodami a zalijeme ho připravenou želatinou. Hotový piškot necháme v lednici ztuhnout a servírujeme jako moučník, nebo jako svačinu dětem.
 - 
                                4
Krém: Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky dotuha a nakonec vmícháme do krému jogurt. Krémem promažeme piškot.
 - 
                                5
Pudinková poleva: Ve 100 ml vody rozmícháme jahodový pudink dohladka. Ve vodní lázni zahřejeme jahodový sirup se zbytkem vody a v tomto roztoku rozmícháme dohladka
 - 
                                6
jahodový pudink, rozmíchaný ve vodě. Po důkladném promíchání a prohřátí polijeme hotový promazaný piškot s kousky jahod v hlubším pekáči a necháme pudinkovou polevu ztuhnout. Po zatuhnutí piškot nakrájíme na kostky a podáváme jako pohoštění, nebo svačinu dětem.