Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 122.3 mg
 - Draslík 86.9 mg
 - Vláknina 2484.4 mg
 - Vitamín A 2484.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roláda: očištěné jahody propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítu, poté je nakrájíme na plátky. Do sýra Mascarpone vmícháme mandlovou tresť. Vejce vymícháme s cukrem ve vodní lázni do lesklé husté hmoty. Mísu s vaječnou hmotou odstavíme z plotny, do hmoty prosejeme hladkou mouku a s horkou vodou rozmícháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicm papírem, plát těsta pečeme asi 10 minut do zlatova. Ihned po upečení těsto na plechu svineme do rolády a svinuté těsto zabalené v utěrce necháme vychladnout. Poté těsto rozvineme, potřeme sýrem Mascarpone, na rozetřený sýr rozložíme 3/4 plátků jahod a roládu opět svineme.
 - 
                                2
Konečná úprava: svinutou roládu položíme na servírovací talíř, posypeme ji moučkovým cukrem, plátky mandlí a zbytkem plátků jahod.
 - 
                                3
Vychladlou roládu servírujeme vychladlou, nakrájenou na plátky, většinou jako lehké pohoštění.