Vanilková zmrzlina s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 26 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 414 mg
 - Draslík 68.7 mg
 - Vláknina 645.5 mg
 - Vitamín A 645.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu s 1 dl mléka, 50 g cukru, vanilkovým cukrem a naškrábanou vanilkovou dření svaříme ve vhodném kastrůlku. Žloutky se zbylým cukrem v horké vodní lázní vyšleháme na hustou pěnu. Teplou smetanu s mlékem opatrně vmícháme do žloutku, dále šleháme ve vodní lázní tak dlouho, než směs zhoustne.
 - 
                                2
Vybereme z vodní lázně, přidáme med, citrónovou šťávu a dobře promícháme, aby se med rozpustil. Rychle vychladíme v ledové vodě nebo v misce s ledem. Krém propasírujeme přes husté síto a vložíme vychladit do lednice na 240 minut. Krém opět promixujeme, vlijeme do nerezové nádoby a v lednici necháme mírně zmrazit. Během mražení několikrát promícháme. Necháme úplně zmrazit na 2 - 3 hodiny.
 - 
                                3
Před podáváním zmrzlinovou lžící naškrábeme jemně zmrzlinu a poklademe do jednotlivých misek. Ozdobíme jahodami, polijeme čokoládovou polevou.