Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 57.2 mg
 - Draslík 252.1 mg
 - Vláknina 5610 mg
 - Vitamín A 5610 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme 2 dl studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný v 1 dl studené vody. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch žele položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.