Tvarohové taštičky s ořechovou náplní
Suroviny
- 0.5 kostka Droždí
 - 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 100 g Cukr krupice
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 40 g Cukr vanilka
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 300 g Jahody zahradní
 - 50 g Cukr moučkový
 - 80 ml Olej z vlašských ořechů
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 špetka Sůl
 - 2 dl Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 90.9 mg
 - Draslík 404.8 mg
 - Vláknina 8171.3 mg
 - Vitamín A 8171.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 208.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme olej. Vše dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, na mouku drobně rozdrobíme droždí. Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple 15 minut vykynout.
 - 
                                2
Do vhodné nádoby dáme tvaroh na náplň, smícháme s vanilkovým cukrem. Do studeného mléka v kastrůlku přidáme med, přisypeme pomleté ořechy a povaříme do rozpuštění medu. Necháme vychladnout, smícháme s připraveným tvarohem.
 - 
                                3
Vykynuté těsto dáme na moukou vysypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný 4-5 mm. Skleničkou vytlačíme kolečka, do středu každého položíme 1 lžíci ořechové náplně. Konce těsta důkladně slepíme k sobě do vějíře.
 - 
                                4
Taštičky skládáme je na olejem vymazaný plech, který vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 15-20 minut. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu, potom je rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, talíře ozdobíme čerstvými jahody a podáváme.