Nepečený dezert s jahodami od Julie Child
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1110 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 351.2 mg
 - Draslík 574.6 mg
 - Vláknina 16200 mg
 - Vitamín A 16200 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, omyté jahody osušíme a přes síto je prolisujeme do mísy. Jahodové pyré odložíme do lednice zchladnout.
 - 
                                2
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. V hlubším hrnci nebo hlubší pánvi přivedeme vodu téměř do varu. Do vody posadíme mísu se žloutkovou pěnou a šleháme tak dlouho, až začne houstnout a bude hodně horká (na dotek). Poté mísu vložíme do nádoby se studenou vodou a šleháme směs tak dlouho, až znovu vychladne. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. V polovině šlehání přidáme do šlehačky 1.5 lžíce moučkového cukru.
 - 
                                3
Dno dortové formy vyložíme pečlivě pečícím papírem. Formu nevymazáváme. Boky obložíme na výšku dlouhými cukrářskými piškoty a vyložíme jimi i dno. Do žloutkové směsi přimícháme jahodové pyré, poté zlehka zapracujeme šlehačku. Vzniklý krém si rozdělíme na 2 díly. 1/2 krému naplníme střed formy, ten zakryjeme piškotami, na ně naneseme 2/2 krému, který uhladíme. Povrch ozdobně pokryjeme plátky mandlí a půlkami vlašských ořechů.
 - 
                                4
Dezert dáme do lednice ztuhnout, až pak jej servírujeme.