Melounovo-jahodová mísa s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 611.3 mg
 - Vláknina 15794 mg
 - Vitamín A 15794 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 59.8 mg
 - Vitamín E 6.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané mandle a vlašské ořechy rozpůlíme. V rozehřáté pánvi s nepřilnavým dnem nasucho opražíme (jen 2 minuty) dorůžova mandle, vlašské ořechy a pistácie. Aby byly stejnoměrně opražené, stále je promícháváme. Sušené švestky bez pecek omyjeme, necháme je okapat a osušíme je.
 - 
                                2
Omytý zralý meloun Galia osušíme, rozpůlíme, zbavíme semínek, pak meloun oloupeme a nakrájíme na kostičky, které si dáme do mísy. Z omytých a osušených jahod odstraníme zelené okvětní lístky, pak jahody i švestky rozkrájíme na poloviny. Přidáme je i se všemi oříšky k melounu, lehce promícháme, rozdělíme do 2 misek a podáváme.