Džuveč s hroznovým vínem
Suroviny
- 200 g Jehněčí maso
 - 200 g Telecí plec
 - 200 g Vepřové maso libové
 - 200 g Rajčata
 - 200 g Lilek
 - 200 g Paprika zelená
 - 100 g Hroznové víno
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 dl Olej slunečnicový
 - 3 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 949 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 303.9 mg
 - Draslík 744.9 mg
 - Vláknina 9437.5 mg
 - Vitamín A 9437.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1742.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté vepřové, telecí a jehněčí maso nakrájíme na kostky. Do mísy si dáme omytou a nakrájenou zeleninu: papriky pokrájené na proužky, kostky rajčat, celé hroznové víno, nadrobno nakrájenou zelenou petržel a kolečka lilku,(který jsme předtím oloupali, posolili, nechali odstát a před krájením opláchli vodou). Zeleninu dobře promícháme. V zapékací míse zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, mletou papriku, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. K opečenému masu přidáme navrch všechnu zeleninu, zalijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapéct. Pečeme 30 minut při 200°C a když je vše měkké, zalijeme džuveč rozšlehanými osolenými vejci a dopečeme dozlatova.
 - 
                                3