Hruškový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 49.1 mg
 - Draslík 86.6 mg
 - Vláknina 6160 mg
 - Vitamín A 6160 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto vyválíme do tvaru většího kola než máme formu.
 - 
                                2
Dno formy i její kraje vyložíme těstem, kraje stočíme dolů, takže je zdvojíme.
 - 
                                3
Oloupané hrušky zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na koláč, pocukrujeme a přidáme nakrájené máslo. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                4
Pečeme do zlatova.
 - 
                                5
Upečený ješte teplý koláč potřeme džemem, který nejprve trochu rozehřejeme.
 - 
                                6
Hruškový koláč podáváme teplý.
 - 
                                7