Perníková omáčka k svíčkové pečeni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 126.3 mg
 - Draslík 826.9 mg
 - Vláknina 3552 mg
 - Vitamín A 3552 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a v horkém oleji ze všech stran zprudka opečeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme hruškovou šťávu, červené víno, zeleninový vývar. Vmícháme rozdrobený perník a směs přilijeme k masu. Dusíme zakryté v troubě 70-80 minut. Hrušku oloupeme, vykrojíme jaderník a ovoce nakrájíme na úzké špalíčky. Cukr roztavíme na světlý karamel, přidáme k němu ovoce, máslo, hruškovici, javorový sirup a promícháme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Výpek prošleháme v ručním mixéru a smícháme jej s ovocnou směsí.
 - 
                                2
K takto upravenému masu dobře chutnají houskové knedlíky a růžičky vařené brokolice s máslem a mandlemi.