Hruškový salát s kuřetem a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 941 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 1095.3 mg
 - Vláknina 22225 mg
 - Vitamín A 22225 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsní řízek osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a vložíme do uzaviratelné nádoby s olivovým olejem a posekanou majoránkou. Důkladně protřepeme, aby se olej dostal všude, rozpálíme pánev a kuřecí nudličky orestujeme.
 - 
                                2
Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu a oddělíme pecky. Omyté a oloupané hrušky nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekané celerové stonky. Ve výpeku z kuřete rozmícháme citronovou šťávu, jogurt,majonézu, citronovu kůru a cukr, dokonale vymícháme dohladka.
 - 
                                3
Kuřecí nudličky smícháme s nasekanými praženými oříšky kešu a vmícháme do hruškové směsi. Ledový salát natrháme na drobné kousky, kterými vysteleme dno mísy. Na salát navršíme kuřecí směs a zalijeme omáčkou. Vršek posypeme nasekanou pažitkou.