Kuřecí salát z Dilí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 1237 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 67.6 mg
 - Draslík 1111.9 mg
 - Vláknina 21298 mg
 - Vitamín A 21298 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.7 mg
 - Vitamín E 7.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na slabé proužky, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme, vyjmeme z pánve a do ještě teplého oleje vmícháme kari.
 - 
                                2
Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a ještě na plátky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a vložíme do mísy. Přidáme kuřecí nudličky a pražené oříšky kešu. Přimícháme nasekané stonky celeru.
 - 
                                3
Do výpeku s kari vmícháme citronovou šťávu a kůru, majonézu a jogurt, osolíme, opepříme, můžeme dochutit třtinovým cukrem a dohladka vymícháme omáčku.
 - 
                                4
Listy ledového salátu natrháme na malé kousky, kterými vysteleme mělkou mísu, do středu navršíme kuřecí směs a zalijeme připravenou omáčkou. Ozdobíme několika celými oříšky kešu.