Mandlový koláč s hruškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 41 mg
 - Draslík 131.7 mg
 - Vláknina 5496.7 mg
 - Vitamín A 5496.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme a vyjmeme jádřince. Rozpůlené hrušky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžičkou moučkového cukru.
 - 
                                2
Připravené těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu a vložíme je do formy. Těsto necháme 10 minut chladit v chladničce. Pak je zatížíme fazolemi a pečeme 15 minut. Poté fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne.
 - 
                                3
Navrch poklademe nakrájené hrušky. Smícháme dohladka margarín a zbytek cukru, přidáme vejce, mouku, mleté mandle a připravíme jemnou směs mírně drolivé konzistence. Lžící rozetřeme směs na hrušky, posypeme krájenými mandlemi a pečeme 30 minut dozlatova.
 - 
                                4
Necháme 10 minut chladnout, vyklopíme na ozdobný tác a pocukrujeme moučkovým cukrem.