Míchaný salát z řepy a hrušek
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
 - 200 g Salát hlávkový
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 225 g Červená řepa
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 2 ks Hrušky
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 364.3 mg
 - Vláknina 11564.2 mg
 - Vitamín A 11564.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.
 - 
                                2
Bylinky, ořechový olej, ocet, česnek a med dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Na plech rozložíme vlašské ořechy a 3 minuty dozlatova grilujeme, přičemž otáčíme.
 - 
                                4
Salát a plátky řepy a hrušky rozdělíme na talířky, posypeme ořechy a nastrouháme navrch parmazán.
 - 
                                5
Přelijeme salát zálivkou a ozdobíme stonky pažitky.