Dušený bažant na hruškách a pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 492 mg
 - Bílkoviny 79 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 242.9 mg
 - Draslík 1152.1 mg
 - Vláknina 11797 mg
 - Vitamín A 11797 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče oloupeme, odstraníme i bílou slupku, nakrájíme na plátky, šťávu zachytíme. Kůru nakrájíme na jemné proužky, poté 2x spaříme vroucí vodou a scedíme.
 - 
                                2
Oloupané hrušky nakrájíme na osminky a na troše rozpáleného oleje orestujeme spolu s bobkovým listem.
 - 
                                3
V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, celer a slaninu nakrájené na kostičky. Na tento základ vložíme kuchyňsky upraveného bažanta a z každé strany 2-3min orestujeme.
 - 
                                4
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme pomeranče a hrušky. (několik kousků odložíme do náplně).
 - 
                                5
Bažanta naplníme zbytkem hrušek promíchaných s hrstkou soli, ovážeme kuchyňským provázkem a vrátíme do kastrolu. Poklademe ho pomerančovou kůrou, podlijeme pomerančovou šťávou, vývarem, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme alespoň 3hodiny.
 - 
                                6
Bažanta podáváme s dušenými hruškami a pomeranči.