Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 957 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 69.8 mg
 - Draslík 458.8 mg
 - Vláknina 14822 mg
 - Vitamín A 14822 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                3
Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky.
 - 
                                4
Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
 - 
                                5
Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí.