Lehká ovocná bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 78.3 mg
 - Draslík 145.1 mg
 - Vláknina 2566.4 mg
 - Vitamín A 2566.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru, přidáme tvaroh, žloutky a ještě krátce šleháme. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, přimícháme do hmoty, lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.
 - 
                                2
Těsto vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
 - 
                                3
Po částečném vychladnutí vyklopíme bábovku z formy, vychladlou ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky broskví.