Dýně s bramborovou kaší
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 400 g Dýně
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Jablka
 - 0.5 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 0.25 hrst Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Margarín
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 2.5 mg
 - Draslík 1048.5 mg
 - Vláknina 11052 mg
 - Vitamín A 11052 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni omyjeme, oloupeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kostky. Oloupané brambory nakrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a spolu s bramborami uvaříme v osolené vodě doměkka.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme, vložíme dýni, přidáme oloupaný česnek mírně rozmáčknutý v dlani, papriku, chilli papričku a rozmarýn (několik lístků necháme stranou pro ozdobu). Opékáme zprudka za občasného promíchání 15 minut. Jakmile česnek začne tmavnout, vyjmeme jej. Pokrm by mohl zhořknout.
 - 
                                3
Uvařené brambory s jablky scedíme a rozmačkáme. Mléko ohřejeme, vmícháme tuk, 1 špetku soli a muškátového oříšku, postupně vléváme k bramborám a jablkům a vyšleháme kaši do pěny. Kaší naplníme cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a ozdobíme po obvodu servírovací mísy. Do středu vložíme opečenou dýni, ozdobíme proužky papriky a lístky rozmarýnu.
 - 
                                4
Pokrm podáváme jako přílohu, anebo jako lehkou večeři.