Jablečný koláč s medem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 26.5 mg
 - Draslík 364.7 mg
 - Vláknina 13964.3 mg
 - Vitamín A 13964.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o tloušťce asi 5mm a vyložíme jím koláčovou formu.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na těsto a koláč pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 20minut.
 - 
                                3
Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme cukr, med a mandle nakrájené na plátky. Směs ještě teplou nalijeme na koláč a vložíme ještě na několik minut do trouby, aby mandle získaly zlatohnědou barvu.