Omeleta jablková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 191.2 mg
 - Draslík 227.7 mg
 - Vláknina 6050 mg
 - Vitamín A 6050 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky a cukr třeme do pěny, přilijeme mléko, přidáme mouku, špetku soli a vše zpracujeme na hladké a zahoustlé těsto.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Z bílků a 20g cukru ušleháme tuhý sníh. Spolu s jablky jej vmícháme do těsta.
 - 
                                4
Máslo rozpálíme na pánvi, nalijeme trochu těsta a pomalu opékáme po obou stranách.
 - 
                                5
Jablkové omelety podáváme sypané skořicovým cukrem.