Jablíčka v pivním županu
Suroviny
- 0.5 kostka Droždí
 - 4 ml Olej rostlinný
 - 4 ks Jablka
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Džus jablečný
 - 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 3 polévková lžíce Calvados
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 371.9 mg
 - Vláknina 10060.8 mg
 - Vitamín A 10060.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kroužky. Poté je necháme macerovat v misce s cukrem a calvadosem.
 - 
                                2
Mouku smícháme se solí, droždím, pivem, jablečnou šťávou a olejem a vypracujeme hladké těstíčko. Necháme je asi 4 hodiny odstát.
 - 
                                3
Vmícháme ušlehaný sníh a kroužky jablek postupně v těstíčku namáčíme.
 - 
                                4
Na pánvi rozpálíme olej a namočená jablka smažíme dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.