Celerovo jablečný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 623 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 342.5 mg
 - Vláknina 9753 mg
 - Vitamín A 9753 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme celer, rozkrájíme ho na plátky. Z plátků nakrájíme tenké asi 5 cm dlouhé proužky a vhodíme do mísy. Nejlépe červená jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na kostičky, přihodíme do mísy k celeru a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Přidáme posekané ořechy, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme majonézu a nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Dáme do lednice na hodinu uležet.
 - 
                                2
Mezitím roztrháme listy salátu na menší kousky a vysteleme jimi dno mísy, na ně potom navršíme vychlazenou směs, vršek ozdobíme středovou růžičkou salátu.