Koláč s jablky a pudinkem
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
 - 600 g Mouka polohrubá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Pudinkový prášek - vanilkový
 - 250 g Tuk rostlinný
 - 150 g Rozinky bílé
 - 2 ks Banány
 - 1.5 l Mléko polotučné
 - 1.5 kg Jablka
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 - 14 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 5 polévková lžíce Minerální voda perlivá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 10.1 mg
 - Draslík 359.9 mg
 - Vláknina 7898.3 mg
 - Vitamín A 7898.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky prosejeme mouku, vysypeme prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a promícháme. Přidáme Heru s perlivou vodou, dáme ještě cukr a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.
 - 
                                2
Na vale těsto vyválíme a dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Těsto zas posypeme strouhankou a vysypeme na něho jablka, které zalijeme uvařeným pudinkem, přikryjeme druhým dílem, propícháme ho vidličkou a dáme do mírně vyhřáté trouby péct přibližně na 20 minut.
 - 
                                3
Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.
 - 
                                4
Náplň: Do misky na struhadle nastrouháme celá jablka, potom z nich vymačkáme šťávu a přidáme cukr krystal, vanilkový cukr, rozinky, na kolečka nakrájené banány a promícháme
 - 
                                5
Pudink:
 - 
                                6
Do hrnce vylijeme půlku mléka a druhou půlku dáme do misky, kam vysypeme pudinkové prášky, pořádně je rozšleháme, přidáme cukr a vylijeme do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme a z plotny ho sundáme, až bude hustý.